Inloggen Registreren
Welkom op de coaches community van België en Nederland. Log in of registreer om de database te bezoeken.
Overzicht Overzicht Zoek Zoek Boven Boven
Download details
Zelfkennis en Communicatie (51 blz) Zelfkennis en Communicatie (51 blz)
(0 stemmen)

Over Afke

 

 Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in mensen en hun beweegredenen. In mijn middelbare schooltijd twijfelde ik daarom tussen de studie geneeskunde en fysiotherapie, maar heb uiteindelijk begin jaren 90 voor de laatste gekozen.

Tijdens deze studie fysiotherapie zette ik ook mijn eerste stappen in de sportwereld: ik werd fysiotherapeut van voetbalteams. Een ideale combinatie om het geleerde meteen in de praktijk te kunnen brengen. Al werkende, merkte ik dat niet alleen fysieke aspecten een rol speelde bij blessures en het bedrijven van sport, maar ook de mentale aspecten. Daar wilde ik meer van weten en mee kunnen.

Om die reden ben ik daarna Bewegingswetenschappen gaan studeren: de studie naar de 'beweeg'-redenen van mensen. Als hoofdrichting koos ik psychologie en nevenrichting inspanningsfysiologie. In die tijd stapte ik ook over van het voetbal naar het hockey, zowel heren als dames teams. Interessant om werkzaam te zijn in een andere tak van sport met een eigen cultuur.

Mijn stage liep ik bij Nederlands Olympisch Comité*Nationale Sport Federatie (NOC*NSF) afdeling Topsport. Ik onderzocht in hoeverre de topsporters die naar de Olympische Spelen in Atlanta waren geweest, gebruik hadden gemaakt van mentale begeleiding in hun voorbereiding op die Spelen. En zo ja, op welke manier. Een soortgelijk onderzoek deed enkele jaren later ook in Oslo bij de Noorse topsporters die naar de Olympische Spelen van Nagano waren geweest.

Na mijn studietijd ben ik mijn eigen bedrijf gestart in de sportbegeleiding en organisatorische werkzaamheden in de sport. Sindsdien werk ik voor sportorganisaties zoals  NOC*NSF, sportbonden en NLcoach. Ook geef ik les, lezingen en cursussen voor sporters, trainers, coaches, (para)medici en overige geïnteresseerden. Dit kunnen ook mensen uit het bedrijfsleven zijn, die de metafoor sport graag gebruiken in hun bedrijf. 

Tot slot begeleid ik sporters, teams en coaches. Na mijn studies heb ik cursussen gedaan in de haptonomie, NLP en MBTI. Met deze brede achtergrond zie ik sporters vanuit een holistisch perspectief. Oftewel, lichaam en geest zie ik als één geheel. Ik geef dan ook advies en begeleiding met aandacht voor het fysieke, mentale, emotionele en de sociale kanten van de (mens achter de) sporter en/of coach

Informatie

Grootte8.68 MB
Aantal x gedownload56
Taal Nederlands
Geplaatst op26-06-2016
Aantal x bekeken2.117
Licentie
AuteurAfke van de Wouw
Website
Coins (prijs)0

Alleen geregistreerde of ingelogde gebruikers kunnen dit bestand downloaden.

Reacties   

0 #2 manu 15-04-2018 17:05
zeer zeker interesse daarin
0 #1 Leslie 17-11-2016 10:18
interessant

U hebt geen rechten om feedback te posten

Meer Informatie klik hier
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Coaches online

 
  • Totaal aantal gebruikers: 2,961
  • Laatste gebruiker: Josgruppen1994
  • Ingelogde gebruikers: 1
  • Gebruikers vandaag: 1
  • Gebruikers deze week: 2
  • Gebruikers deze maand: 30
  • Gebruikers dit jaar: 303